Κυριακή 23 Μαΐου 2021

για την πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Με δυο κείμενά μου τον Ιούλιο του 2018, αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι και τους νεκρούς,
----είχα τονίσει πως φωτιά με 7 μποφόρ δεν τιθασεύεται με κανένα τρόπο, θα κάψει ό,τι βρει στο πέρασμά της και θα σταματήσει στη θάλασσα ή όταν πέσουν οι αέρηδες
----είχα υπερτονίσει πως "η κύρια δουλειά της Πολιτικής Προστασίας, είναι τελικά η προστασία της ανθρώπινης ζωής" με κάθε τρόπο.
Με αυτούς τους τρόπους, που χρησιμοποιήθηκαν στην Κινέττα και στην πρόσφατη στο Σχίνο-Κιθαιρώνα, με ντουντούκες στους δρόμους και σπίτι - σπίτι, πριν φτάσει η φωτιά.
Ετσι δεν υπήρξαν απώλειες ΚΑΜΜΙΑΣ ζωής και στις δυο πυρκαγιές (2018 &2021).
Αξίζουν
συγχαρητήρια
και έπαινος, γιατί έκαναν τελικά αυτό που είχαν υποχρέωση να κάνουν. Εδώ φτάσαμε, να επιβραβεύουμε το φυσιολογικό.
Και βεβαίως είχα εστιάσει στις αποκλειστικές ευθύνες των καθ' ύλην αρμοδίων υπηρεσιών στο Μάτι, Πολιτικής Προστασίας (Δήμων - Περιφέρειας) και Πυροσβεστικής, χωρίς να επιμερίζω ποινικές ευθύνες στην Δούρου, πέραν των πολιτικών, που αυτονοήτως είχε, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί προϊστάμενοι και δήμαρχοι της περιοχής.
Τα δυο κείμενα:
  • Γεωργιος Χατζηγιαννακος
    Καλησπέρα γιατρέ. Τελικά ο άνθρωπος είναι αυτός που έχει ή δεν έχει, την σωστή κρίση και όχι η πολιτική του τοποθέτηση, ή συμπάθεια.
    1


    Michalis Gavras
    Γεωργιος Χατζηγιαννακος Γιώργο, προσωπικά παρά την πολιτική μου αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά την περί του αντιθέτου περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν επιμέρισα ποινικές ευθύνες στην Δούρου για το Μάτι.
    Οι πολιτικές είναι αυτονόητες.
    1


  • Γεωργιος Χατζηγιαννακος
    Αυτό ακριβώς, πιστεύω και εγώ, λέγοντας, για σωστή κρίση και όχι πολιτική εμπάθεια.
    1


  • Card Mavrilias Mavreas
    Michalis Gavras Με τη δικη μου λογική στο Ματι υπήρξε
    εγκληματική ολιγωρία στη ληψη αποφασης για εκκενωση του και στη έγκαιρη κινητοποίηση των θαλασσιων μεσων διασωσης. Αρα και ποινικες ευθύνες. Μπορει να κανω λάθος


  • Michalis Gavras
    Card Mavrilias Mavreas όχι της Δούρου


  • Card Mavrilias Mavreas
    Michalis Gavras Των θεσμικα αρμοδίων και συναρμόδιων για την αμεσότητα λήψης αποφάσεων και το συντονισμό (Νομίζω εδώ εντάσσεται και η περιφέρειαρχης)


  • Michalis Gavras
    Card Mavrilias Mavreas η Δούρου έχει μονο πολιτικές ευθύνες που απλά δεν ανέλαβε!!!! κατά την άποψή μου.


  • Card Mavrilias Mavreas
    Michalis Gavras Ενδεχομένως να εχεις δίκιο. Να έχει μόνο
    πολιτικές.




  • Fotis Papachatzis
    Δυστυχώς, κ Γαβρά, μια επιπλέον πτυχή της πραγματικότητας σήμερα, μας κάνει ακόμα πιο ανήσυχους. Κοιτάζοντας τα πληθυσμιακά δεδομένα για τη δική μου περιοχή, τα παραμαινάλια ορεινά χωριά, τα στοιχεία κάνουν εντύπωση. Τα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα για τον μόνιμο πληθυσμό είναι παρόμοια με αυτά της Βενέτικής απογραφής του έτους 1700. Η ερήμωση των τελευταίων πενήντα ετών εχει οδηγήσει στην πολύ μεγάλη ανάπτυξη της βλάστησης γύρω στους οικισμούς, (ψηλά χόρτα, θάμνοι και άγρια δένδρα)ο καθαρισμός των οποίων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ποτέ, στη διάρκεια αιώνων, οι οικισμοί μας δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση. Οι γεωργική δραστηριότητα, κήποι, αγροί, καθώς και η παρουσία των οικόσιτων ζώων και της κτηνοτροφίας κρατούσαν τους οικισμούς σχετικά ασφαλείς σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν ξέρω πόσο το έχουμε αντιληφθεί. Και, δυστυχώς η στατιστική είναι αμείλικτη, αργά ή γρήγορα το κακό θα γίνει
    2


    Michalis Gavras
    Fotis Papachatzis πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου Φώτη με ιδιαίτερη σημασία μια και είσαι παρών στην ζωή της επαρχίας και των ορεινών χωριών!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου