Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δημοτική συγκοινωνία στις κάτω γειτονιές

Δημοτική συγκοινωνία στις κάτω γειτονιές

Αγία Παρασκευή 27.11.2023

Ενα σημαντικό ζήτημα και προεκλογική εξαγγελία πρόθεσης της νέας δημοτικής αρχής για υλοποίηση, είναι η Δημοτική Συγκοινωνία.

Θα πρέπει να κάνω γνωστό, πως πάνω στο θέμα έχουν γίνει ειδικές επεξεργασίες του Συλλόγου μας, παλαιότερα, όταν το θέμα είχε ξανά βγει στην επιφάνεια.

Μιλούσαμε τότε, για την κυκλοφορία ενός μικρού ευέλικτου λεωφορείου σε Κοντόπευκο, Παράδεισο και Πευκάκια, το οποίο σχηματίζοντας με την διαδρομή του ένα 8άρι, θα εκμεταλλευόταν την ύπαρξη των δυο σταθμών στα όρια του δήμου μας, Χαλάνδρι και Δουκ.Πλακεντίας, έτσι ώστε

οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής θα απείχε χρονικά λιγότερο από 10 λεπτά.

Με άλλα λόγια, από οπουδήποτε κι αν μπαίνει κάποιος στο λεωφορείο θα φτάνει σε έναν από τους δυο σταθμούς σε λιγότερο από δέκα (10) λεπτά.

Ο συνδυασμός μιας καλής συχνότητας και η επίτευξης ακρίβειας και αξιοπιστίας, στην διέλευση του λεωφορείου, βεβαιούμενες από ενημερωτικές ηλεκτρονικές πινακίδες στις στάσεις, θα απάλλασσε τους κατοίκους της κάτω περιοχής της Αγίας Παρασκευής, από την ανάγκη να χρησιμοποιούν το ΙΧ τους για την πρόσβασή τους σε έναν από τους δυο σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Στο επισυναπτόμενο σχέδιο σκοπίμως δεν προτείνουμε συγκεκριμένους δρόμους διέλευσης της λεωφορειακής γραμμής, μια και έχουμε την άποψη πως σήμερα πλέον ο δήμος διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, που είναι και υπεύθυνο να προτείνει το καταλληλότερο σχέδιο.

Υ.Γ. 1. Μεταφορά σε γραπτή μορφή της παρέμβασής μου στην χθεσινή (26.11.2023) Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου Παραδείσου Πευκακίων 

2. Παρόμοια επεξεργασία από το επιστημονικό προσωπικό του δήμου, μπορεί να γίνει και για την πάνω περιοχή εκμεταλλευόμενοι πάλι δυο σταθμούς, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου